Følg oss:
twitter.jpg

Visste du at...?

Musikkpedagogikk.no gir deg mulighet til å handle ett og ett opplegg for musikktimene. Du laster ned det du vil ha - når du vil ha det - gjort på få minutter.

Flere brukere på skolen?

Kjøp tilgang for flere lærere på samme skole ved å velge dette i handlekurven. Dermed slipper skolen å kopiere i strid med Kopinor-avtalen.

Vi holder deg gjerne oppdatert om nyheter via nyhetsbrev, på Facebook eller Twitter. Enkelt og greit!


Du er her » Musikkpedagogikk.no

ARTIKKELARKIV

Arkiverte saker fra aktuelt

Påmelding til MusTek 2016

På denne konferansen får du faglig inspirasjon om bruk av teknologi i musikkundervisning. Vi har satt sammen et program med stor bredde. Meld deg på før 25/11 !

26.10.2015
Les mer...

Prisutdeling for aller første gang!

1.761 elever har sendt inn 248 komposisjoner til Veslefrikkprisen 2015. Finalister er kåret, og nå kommer vinneren!

20.03.2015
Les mer...

Foreslå kursholdere til MusTek 2016!

28.-29. januar er det på nytt klart for en nasjonal konferanse - MusTek 2016. Der får du inspirasjon og faglig påfyll om bruk av teknologi i musikkundervisning.

24.08.2015
Les mer...

Lag en YouTube-kanal

YouTube er en flott ressurs for undervisningen. Du får enda mye mer igjen hvis du oppretter en egen kanal. Her ser du hvordan!

24.11.2014
Les mer...

Veslefrikk - nasjonal satsing på musikkfaget

Med yr entusiasme og stor stolthet er nå Veslefrikk lansert. For godt til å være sant?

16.10.2014
Les mer...

Grafisk notasjon - oppdatert!

Stadig flere bruker grafisk notasjon i musikktimen. Les denne oppdaterte artikkelen.

06.08.2014
Les mer...

Enkelt gitarspill

I denne artikkelen beskriver jeg noen tips som kan være kjekt å ha i "verktøykassa" ved gitarundervisning på begynnernivå i grunnskolen.

Les mer...

Opplegg for småskoletrinnet

"Det rimer" og "Inne i skogen" gir begge rom for sang, lek og kreativitet.

23.08.2013
Les mer...

Nye muligheter med iPad i musikkfaget

Enheter som iPad, iPhone og iPod Touch har satt fart i et kreativt utviklermiljø på musikkområdet. Nå presenteres enkle og intuitive innganger til musikkutøvelse og skapende arbeid. Dette kan vi utnytte i undervisningen!

10.08.2012
Les mer...

Digitale verktøy i musikkfaget

Mange skoler ønsker å komme i gang med bruk av digitale verktøy. Noen er usikre på hvordan, andre tenker at de ikke har midler til innkjøp. Her har vi samlet tips og gratis verktøy som ikke krever annet enn en normal datamaskin. Etter dette kurset er du garantert i gang!

Les mer...

Kurs: Audacity - "LIVE" ONLINE-KURS

Med Audacity er det enkelt å gjøre opptak og redigere lyd! Ta opp musikk og sang, klipp musikk til framføringer, lag radioprogram i språkfagene eller la elevene arbeide kreativt med lyd. Det handler om dessuten om digitale verktøy - det er enkelt - og programmet er utrolig nok gratis!

Les mer...

Musikkundervisning på iPad

Kan iPad bidra til å øke elevenes kompetanse i musikk? Og kan det samtidig gi skolen bedre ressursutnyttelse? Musikkpedagogikk.no er primus motor for et nytt utviklingsprosjekt i skolen.

Les mer...

Noter - til nag eller nytte?

Kunnskapsløftet forutsetter at man skal bruke «ulike former for notasjon», men ingen av kompetansemålene presiserer dette til å lære noter. Er det nyttig å lære noter i grunnskolen?

Les mer...

Dansens dager!

Skal du markere Dansens dager? De går av stabelen 27.-29. april. Danseinformasjonen har laget en god intruksjonsvideo med dans. Se den her.

06.03.2012
Les mer...

Vimeo Music Store

Trenger du et lydspor? Videotjenesten Vimeo har en butikk for musikk til bruk i filmer o.l.

Les mer...

Hva er god innsats?

Vi ønsker gjerne at elevene skal vise god innsats, men hva er det? Denne plakaten kan være utgangspunkt for refleksjon med elevene.

Les mer...

Musikk for trøst

Musikk kan bidra til å lindre i tunge stunder. Noen ganger må skolen bidra til det. Her er noen musikkforslag.

Les mer...

Kjærkommen presisering om vurdering

Lovdata

En ny endring i forskriften til opplæringsloven trer i kraft 4. august. Det dreier seg om en kjærkommen presisering som mange lærere har ønsket seg!

14.08.2011
Les mer...

Allmenn musikkundervisning (bokomtale)

Noen utfordringer kommer vi tilsynelatende aldri ordentlig i gang med å løse. de virker uhåndterlige. Eller de kan være som en løk, der du skreller av lag etter lag, for bare å støte på nye utfordringer.

Les mer...

Stortingsmelding om ungdomsskolen

Departementet har lagt fram stortingsmeldingen om ungdomsskolen. Hvilke konsekvenser får tiltakene for musikkfaget?

29.04.2011
Les mer...

Samspill med Haba Haba!

Stella Mwangi representerte Norge i MGP-finalen med låta Haba Haba. Har du fått med deg at låta er superegnet for samspill i skolen? Her får du arrangementet!

08.04.2011
Les mer...

Bloom - en felle for musikkfaget?

Da Kunnskapsløftet var ferdig begynte arbeidet med å lage kjennetegn på måloppnåelse. Det var en utfordrende jobb, særlig i begynnelsen. Da er det heller ikke rart at man lette etter strukturer som kunne forenkle prosessen. Noen fant fram igjen Blooms taksonomi. Var det lurt?

Les mer...

Flerkulturelt mangfold - NY CD!

"Jeg vil bygge mitt land" - 17 låter fra 16 kulturer i Norge - på 15 språk. En unik innspilling for å fremme mangfold og flerkulturell kompetanse! Prosjektet er et samarbeid mellom Rikskonsertene, Eiksmarka skole og Musikkpedagogikk.no.

14.01.2011
Les mer...

NOMINERT TIL SPELLEMANNSPRIS !

Innspillingen "Jeg vil bygge mitt land" er nominert til Spellemannspris for 2010! "Vi er stolte og utrolig glade!" sier Eldar Skjørten, ansvarlig for Musikkpedagogikk.no og musikklærer på Eiksmarka skole.

17.01.2011
Les mer...

Paradigmeskifte i skolen?

Kreativitetsekspert Ken Robinson hevder at skolesystemet er utformet med bakgrunn i opplysningstidens intelektuelle kultur og den økonomiske tenkningen fra den industrielle revolusjon. På tide å tenke litt nytt?

Les mer...

Baklengs planlegging

I hvilken ende starter vi planlegging av undervisningen? Og hvilke konsekvenser får det? Denne webcasten fra Henning Fjørtoft gir mange nyttige perspektiver.

23.11.2010
Les mer...

Nominasjonsfest

Uka før utdeling av Spellemannsprisen ble hektisk for elevene på Eiksmarka skole. Se nyhetsklipp her.

05.03.2011
Les mer...

Praktiske noteark

Last ned en praktisk fil med notelinjer i diverse formater for deg og dine elever.

Les mer...

Hva ser du etter i vurderingen?

Det blir krøll når elever og lærere har ulikt faglig fokus. Denne videoen er ganske talende...

Les mer...

Ny giv for SFO?

Utdanningsdirektoratet har fordelt 40 millioner kroner til utvikling av kulturtilbud for barn og unge. 80 av prosjektene som har SFO i prosjekttittelen.

16.11.2010
Les mer...

Lag looper i nettleseren

Nei, det er vel ikke all verdens musikalsk magi du får ut av Music Creator fra Aviary, men det er enkelt og raskt å bruke. Noen ganger kan det også ha sine fordeler.

Les mer...

Komponere med looper

Elever som jobber med loopbasert komponering på datamaskinen opplever at de går «rett på musikken» - det låter fint fra første øyeblikk. I tillegg er det enkelt - og det er moro!

Les mer...

Nye brosjyrer om vurdering

Direktoratet har gitt ut nye brosjyrer og lansert et nettsted om vurdering. En for barnetrinnet og en for ungdomstrinnet og videregående opplæring.

05.03.2010
Les mer...

Trenger du lyder?

På lenkesiden har det nå kommet en ny seksjon med lenker til lyder du kan laste ned.

16.11.2009
Les mer...

Komponering med Sequel

Sequel er godt egnet som verktøy for å komponere med looper i skolen. Her kan du lese hvorfor.

Les mer...

UTVIKLING AV MUSIKKPEDAGOGIKK.NO

Hva skal vi satse på først i den videre utviklingen av Musikkpedagogikk.no? Hva trenger du? Si din mening til oss i redaksjonen.

17.06.2009
Les mer...

Vurdering - forskning viser…

Vurdering et høyt prioritert satsingsområde i skolen. Det kan være flere grunner til det, bl.a. knyttet til internasjonal forskning om undervisning og læring. La oss se litt nærmere på hva denne forskningen forteller oss.

05.05.2009
Les mer...

Kurs: Vurdering i musikkfaget

Hvordan kan vi dokumentere og vurdere de utøvende og skapende aktivitetene i musikkfaget? Hvordan kan vurderingsarbeidet bli gjennomførbart i hverdagen?

Les mer...

Kurs: Musikklærer...? Jeg...?

Dette er et kurs for deg som vil ha litt påfyll og inspirasjon, eller som ønsker hjelp til å komme i gang.

Les mer...

"Øyekast-skjema"- nyttig verktøy i tilpasset opplæring

Musikkfaget gir store og gode muligheter for tilpasset opplæring. Samtidig kan det være utfordrende å følge opp elever systematisk, slik at elever med særskilte behov får et godt faglig og sosialt tilbud. Derfor presenterer vi her et nyttig verktøy, hentet fra artikkelen "Meeting special needs in Music class" av Mary S. Adamek (i Spruce (red) 2002).

02.12.2008
Les mer...

Hvordan gikk det egentlig med Kunnskapsløftet?

2008 nærmer seg slutten og bladet Utdanning skriver at vi sliter med gjennomføringen av Kunnskapsløftet. Barnesykdommer eller fullt havari?

11.10.2008
Les mer...

iPad - en drøm for musikkundervisningen?

I USA er iPad allerede for full fart på vei inn i musikkrommet. En hype - eller kan det være noe i det?

Les mer...

Kurs: "Veldig treffsikkert!"

Overskriften er sitat fra en kursdeltaker. I tillegg har vi gode rabatter og frivillig oppfølging på nett i etterkant. Det er bra at lærere kan ha nytte av erfaringsdeling!

27.08.2010
Les mer...

Musikkpedagogikk på papir!

Nå kan du kjøpe utvalgte opplegg fra læreverket i små trykte hefter.

26.03.2010
Les mer...

Nytt vurderingsverktøy for musikkfaget

Vurdering av utøvende og skapende kompetanse i musikkfaget har vært en utfordring for mange. Musikkpedagogikk.no lanserer et nytt verktøy, Kvalitetsmodellen.

16.10.2009
Les mer...

En dårligere skole med tester?

"- Norge er med på alt som kan krype og gå av internasjonale studier, sier professor ved Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling ved Universitetet i Oslo Svein Sjøberg. Han tror målene forsvinner i all testingen."

05.09.2009
Les mer...

Kurs om vurdering i musikkfaget

Vurdering er et sentralt utviklings-område på mange skoler. Hva med musikkfaget? Nå setter vi opp kurs.

18.08.2009
Les mer...

Bli med i nytt faglig nettverk!

Internett gjør det mulig for oss å dele erfaringer på kryss og tvers av geografiske skillelinjer. Så hvorfor ikke benytte muligheten?

08.06.2009
Les mer...

Syng med småstjernene i MGP Jr.

Mange barn synes det er spennende med Melodi Grand Prix Junior. Nå kan de få sjansen til å synge med!

11.05.2009
Les mer...

Kunnskapsministerens forslag om et kreativitetsfag

Foto: Stig Weston

I sin tale til SVs landsmøte lanserte Bård Vegar Solhjell ideen om et nytt kreativitetsfag. Var det lurt?

27.03.2009
Les mer...

Solhjell får vite mer om "Wow-faktoren"

Kunnskapsministeren har vært på tur til professor Ann Bamford, forskeren bak "Wow-faktoren".

05.03.2009
Les mer...

Alexander Rybak - Frikar - og Halling!

Lørdag 21. februar var det norsk finale i Melodi Grand Prix. Mandagen etter trengte jeg en halv times vikaropplegg...

24.02.2009
Les mer...

Ny vurderingsmodell presenteres på debattseminar

Hvordan kan vi gjenkjenne og snakke om kvalitet i elevarbeider i musikk? Dette blir gjenstand for debatt når Eldar Skjørten (Musikkpedagogikk.no) presenterer en ny vurderingsmodell.

10.02.2009
Les mer...

Kunnskapsministeren lover musikklærere med fagkompetanse

Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix

I den nye Stortingsmeldingen om lærerutdanningen som ble lagt fram 6. februar satses det på å øke lærernes fagkompetanse, og Bård Vegar Solhjell kommer med fagre løfter.

06.02.2009
Les mer...

Handlekurv

0 varer | pris: kr. 0

Salgsvilkår

Tips andre om denne siden:

Problemer med å lese sider? Klikk her.

Annonser:

Last ned undervisningsopplegg Sanger Artikler om musikkfaget iPad prosjektblogg Nyhetsbrev Informasjon om kurs Spørsmål og svar om nettbutikken Kontakt oss Vil du annonsere på Musikkpedagogikk.no ? Image Map