Følg oss:
twitter.jpg

Visste du at...?

Musikkpedagogikk.no gir deg mulighet til å handle ett og ett opplegg for musikktimene. Du laster ned det du vil ha - når du vil ha det - gjort på få minutter.

Flere brukere på skolen?

Kjøp tilgang for flere lærere på samme skole ved å velge dette i handlekurven. Dermed slipper skolen å kopiere i strid med Kopinor-avtalen.

Vi holder deg gjerne oppdatert om nyheter via nyhetsbrev, på Facebook eller Twitter. Enkelt og greit!


Du er her » Musikkpedagogikk.no » MusTek

FORELESERE:

Vi er glad for å kunne presentere noen av norges dyktigste pedagoger innen digital didaktikk i musikkfaget. Les mer her.
Marcel Pusey (Storbritannia)

Marcel Pusey is a London (UK) based composer, bass player and educator. He is a Director Bassistry Music Ltd and O-Music Ltd.

Bassistry Music is an Award Winning Education Music Company established in 1993. Marcel devised dynamic, innovative educational interactive music workshop programmes for schools exploring World and Popular Music. He brings professional musicians 'back to the classroom' He co-designed O-Generator educational music software using technology to support and widen the educational workshops.
O-Generator was distributed worldwide by Sibelius. In 2013, O-Music became part of the US/UK publishers Music Sales. The Cloud based software company, MusicFirst, was born bringing together cutting edge educational music technology.

Bassistry Music and O-Music now works throughout the UK, US, Australia, Singapore and Hong Kong. Marcel has been invited as a keynote speaker/presenter at conferences in Australia (Melbourne, MTEC 2009 and Sydney, MTEC 2011) and in the USA (T:I:M:E 2010). Marcel has composed music multimedia, television and released 3 albums.The third album, 'What The Hell Do You Call This? (Bassistry, 2015), has been critically acclaimed. He continues to emoloy some of the very best musical talent in London

Det er en stor glede å kunne presenter Marcel Pusey for det norske fagmiljøet!


Tilbake til forrige side

Hans Renman

Hans Renman är utbildningsentreprenör, lärare, rektor, uppskattad föreläsare och moderator, fd VD på Apple Professional Development i Sverige och en central aktör i de senaste årens skolutveckling och den svenska skolans digitalisering. Hans har arbetat som digitaliseringsstrateg åt Sveriges Kommuner och Landsting och arbetar idag bl a med den statliga svenska innovationsmyndigheten VINNOVAs satsning på utbildningsinnovation i Sverige.

Vi gleder oss til å la Hans Renman løfte refleksjonene om hvordan vi kan utforme en skole for fremtiden!


Tilbake til forrige side

Notto J.W. Thelle

Notto J. W. Thelle er daglig leder i Notam, et ressurs- og kompetansesenter for nyskapende bruk av teknologi i musikk og kunst. Notam betjener i dag først og fremst de profesjonelle miljøene, men har vært involvert i utvikling og formidling av pedagogisk musikkprogramvare for barn siden 90-tallet.
Thelle har mastergrad i musikkvitenskap med musikkteknologi som fordypningsområde. Han har musikerbakgrunn, og har spilt gitar, bass og sunget i en rekke band med base både i Oslo og London. Han har også holdt en rekke verksteder for barn i 5. til 7. trinn i samarbeid med Drivhuset Musikkverksted, der barna har fått innføring i grunnleggende lydredigering og komposisjon.


Tilbake til forrige side

Jørund Høie Skaug og Vidar Holm

Jørund Høie Skaug og Vidar Holm jobber begge på Senter for IKT i utdanningen. Jørund med innovativ bruk av IKT i fag og Vidar med barnehage- og lærerutdanning. Begge har bakgrunn som musikere.

Tilbake til forrige side

Gisle Johnsen

Gisle Johnsen har lang fartstid både som musiker, musikklærer, lærebokforfatter og utvikler av digitale læremidler. Bl.a. har han vært med på å utvikle det digitale musikklæreverket Music Delta, som i dag er utgitt på 7 språk i 15 land. Det siste han har vært med på å utvikle er det nye musikkformatet OIID. Dette lanseres internasjonalt i mars 2016 og kontrakter er allerede tegnet med de største internasjonale plateselskapene og musikkforlagene for utgivelser av både musikk og notasjon på det nye formatet.


Tilbake til forrige side

Guttorm Andreasen

Foto: NRK

Guttorm Andreasen er en av Norges mest erfarne og allsidige musikkjournalister. Han har jobbet i radio og tv siden 1985 og har landets aller bredeste platesamling! Guttorm Andreasen er også musiker, DJ, populær konferansier og sceneintervjuer og kulturarrangør.


Tilbake til forrige side

Eldar Skjørten

Foto: Bill Frakes

Eldar er initiativtaker til MusTek 2016. Til daglig deler Eldar stillingen sin mellom å være faglærer i musikk på Eiksmarka skole og kurs, foredrag og prosjekter gjennom Musikkpedagogikk.no. Hans kurs og foredrag er kjent for å være praksisnære og relevante, ettersom han selv står med begge beina plantet i skolehverdagen hver uke. "Jeg velger sjelden å presentere lange lister med hva som i teorien er mulig å gjøre, men snakker aller helst om hva jeg faktisk gjør med elevene," sier Eldar Skjørten om sine kurs. Han har tidligere vært invitert til å holde kurs i Finland, Australia og Singapore, og fra 2015 er han utnevnt til Apple Distinguished Educator. I tillegg til MusTek er han også initiativtaker og prosjektleder for Veslefrikk, en nasjonal satsing på komponering i grunnskolen, i samarbeid med NRK Kringkastingsorkestret, NOPA, Norsk Komponistforening og en rekke andre aktører i musikklivet.


Tilbake til forrige side

Merete Markussen

Merete Markussen er fløytist, pedagog, arrangør og kursholder. Hun arbeider som fløytelærer ved musikk- og kulturskolen i Bærum kommune og som timelærer på fløyte ved institutt for musikkvitenskap på Universitetet i Oslo. Merete driver og er kunstnerisk leder for konsertserien på Kalkmølla Kulturstasjon i Bærum. I de siste 5 årene har hun deltatt i en gruppe instrumentallærere som ser på bruksområder for iPad i undervisning.

Grunnutdannelse fra Barratt Due Musikkinstitutt(1990) og hovedfag fra Norges Musikkhøgskole (1996). Instrumental- og kammermusikkstudier fra Praha i Tsjekkia (1991) og Caen, Orlèans og Paris i Frankrike (1989 og 1995). Markussen har arbeidet i ulike musikkskoler og musikkfolkehøgskole (1991-94), vært distriktsmusiker i Rogaland (1996-98) og høyskolelektor ved musikkonservatoriet i Stavanger (1998-2002)


Tilbake til forrige side

Vidar Sæther

Musiker og musikkpedagog.

Utdannet som musikkpedagog ved Norges Musikkhøgskole. Har hele livet vært opptatt av den magien som skjer når man kan lære bort noe til andre, og er alltid på jakt etter nye og gode pedagogiske innfallsporter. Vidar har jobbet som musikklærer på alle nivåer - i kulturskolen, grunnskolen, ungdomsskolen, videregående skole og på høgskoler. Han har turnert som musiker i innland og utland med forskjellige band, og gitt ut en rekke plater med blant annet bandene Funky Butt og Moments Notice. Vidar jobber nå fast som musikklærer i videregående skole, og driver tre nettsteder med fokus på musikk og undervisning:

Er (mye) mer enn gjennomsnittlig interesse for data og teknologi, kombinert med et brennende ønske om å lære bort og være til hjelp for andre, har gjort at Vidar stadig er på jakt etter nye spennenede måter å bruke teknologi i undervisningen på.


Tilbake til forrige side

Jan Gamre

Jan er utdannet som lærer i musikk med Cand.philol fra Universitetet i Oslo. Han har bred erfaring fra kor- og bandledelse gjennom mange år ved siden av en allsidig undervisningsbakgrunn. Jan brenner for å bruke iPad som produksjonsverktøy og å reformere musikkundervisningen. Eier og driver kreasjon.net
Han har også vært med på å starte Rikt AS som er et sterkt kompetansemiljø for pedagogisk implementering av nettbrett i undervisningen. Han har med seg all Rikts metodikk når det gjelder klasseledelse og vurdering for læring. Dette har høy verdi også på musikkrommet.


Tilbake til forrige side

Sigrid Jordal Havre

Sigrid er stipendiat ved Høgskolen i Bergen og doktorgradsstudent ved Sibelius Akademiet i Helsinki, Finland. Forskningsområdet hennes er musikkteknologi og musikkpedagogikk, for tiden med vekt på dataspill. Sentrale prosjekt er "Learning guitar with Rocksmith®", et finsk/norsk forskningssamarbeid som omhandler spill-basert gitaropplæring i musikklærerutdanningen, og doktorgradsavhandlingen "Musical Gameplay" hvor hun forsker på musikklæring i kommersielle dataspill og online spill kultur. Tidligere har hun publisert avhandlingen "Play 2 Learn" som dreier seg om elevers erfaringer fra undervisning med interaktiv musikkteknologi i grunnskolen. I tillegg til forskning underviser Sigrid i musikkteknologi og musikkdidaktikk ved Høgskolen i Bergen, og har også lang erfaring som utøver og fra arbeid innen medieproduksjon.


Tilbake til forrige side

Christian Antonsen

Christian jobber til daglig ved Møllebakken skole i Bergen. Han har en meget allsidig bakgrunn hvor alt fra rullestolreparatør, DJ og dataprogrammerer er å finne på hans CV. Christian er utdannet lærer, med blant annet media, musikk og musikkteknologi i fagkretsen. Han har en dyp forkjærlighet for elektronisk musikk, og var tidlig i sin barndom levende interessert i all musikk av Jean Michel Jarre. Han er veldig opptatt av teknologiens mange muligheter og trekker dette inn i skolen. Soundtrap er et av hans favorittprogrammer til bruk i musikkundervisningen.


Tilbake til forrige side

Rony Pi

Ronny er oppvokst i et utelukkende autodidakt musikkmiljø i Tønsberg på tidlig 90-tall. Han har sitt musikalske utgangspunkt i bandvirksomhet innenfor noise-/pop-/punkuttrykkene fra denne perioden. "I leting etter nye stemninger og inspirasjonkilder har jeg med årene endt opp i et mer elektronisk musikklandskap." Han er utdannet faglærer i musikk og kunst og håndverk, og underviser i dag ved Teigar Ungdomsskole på Nøtterøy utenfor Tønsberg.


Tilbake til forrige side

Ane Solstuen

Ane Solstuen er faglærer i musikk og underviser på 1.-7. trinn på en liten skole i Lillehammer. I sin egen undervisning merker hun godt hvordan god bruk av digitale verktøy kan utvide rammene for undervisningen slik at nye, spennende muligheter til komponering, spill og samspill, lek, lytting og musikkglede oppstår.